Hva sier politimester Sæverud nå egentlig?

 

 

Det dreier seg om Prostneset. Også kalt "Hurtigrutekaia". Den kommunale kaien som Nor Lines AS leier. I Tromsø.

 

- Nei, det er langt ifra ei oppfordring til streikebryteri, sier regiondirektør Trond Skotvold i NHO Troms til avisa iTromsø 10. desember 2013.

Han forklarer videre "at da havnearbeiderne gikk ut i streik, oppfatter NHOs jurister det slik at de óg fraskrev seg fortrinnretten til arbeid ved havnen.

Havnesjef Halvard Pettersen ved Tromsø Havn, som ikke er en av NHOs medlemmer, ønsker óg et oppgjør med NTF og havnearbeiderne."

 

Oppgjørets time kom i går, i dommen som tok for seg ett anløp på Skattøra (kai i Tromsø). Havnearbeiderne og NTF tapte. Likevel har det vært lite hovering fra motparten. Muligens fordi de er blitt motbevist i en rekke generelle påstander i domspremissene. For eksempel dette:

"Nor Lines AS var å anse som den streikerammede bedriften, og fortrinnsretten kan ikke forstås slik at bedriften da sto fritt til å benytte andre uten at dette representerer tariffbrudd."

Tariffbrudd. Da er det jo streikebryteri det Nor Lines AS har holdt på med på Prostneset i Tromsø havn. Dét vi har hevdet hele veien. Dét vi har aksjonert mot. 

Politimester Sæverud i Troms politidistrikt har tatt politiloven i bruk for å bøtelegge og arrestere havnearbeiderne som ikke har gjort annet enn å kjempe for sitt rettsmessige arbeid. Havnearbeiderne har kjempet for sine rettigheter. De har stått rakrygget gjennom en lang og tung kamp med mye motgang fra blant annet lokalmiljøet nettopp på grunn av politimesterens ordre om arrestasjoner. 

Jeg sier om Sæverud som han selv har sagt om havnearbeiderne: Det er grenser for hvor mye man kan tåle.

 

NHO har (forståelig nok) ikke delt dommen på sine sider, her er den for de som vil lese. 

 

Les også:

Praksisuke i Tingretten

Avskaffe 1.mai-markeringen, sier du?

Streikebryter'n

Sesam, Sesam


  • 26.08.2015 kl.22:27 i Tromsø
  • 3 kommentarer
  • Permalenke

3 kommentarer

Rune

27.08.2015 kl.07:21

Godt å lese noen fornuftige ord på morgenen!

Truckeren

29.08.2015 kl.00:39

Saken er nok en smule mer komplisert. Hurtigruteskipene har alltid utført arbeidet ombord med eget mannskap, og Nor Lines ansatte har "alltid" kjørt truck på kaia på de fleste anløpene - med laste- og lossearbeidere som tilleggsarbeidskraft. Disse kan fortsatt utføre sitt arbeid under en streik. ..... og i tillegg foreligger det en eksklusivitet som i praksis gjør at Prostneset faller inn under definisjonen av privat kai. Hvorfor tror du LO og NTF valgte å saksøke NHO og Nor Lines kun for brudd på tariffavtalen for ett anløp på Skattøra ?

NTF/Havnearbeiderne har spilt høyt i mange år , i stedet for å gå i dialog om ordninger som ville vært akseptable også for oppdragsgiver. Lokale havnearbeidere i Tromsø er blitt skjøvet i front i denne tapte kapen, og har mistet alt sitt arbeid, men jeg klarer ikke å synes synd på de.

BryggesjauerFrue

29.08.2015 kl.07:09

Truckeren:
Et tariffbrudd et et tariffbrudd. Noe arbeidsretten også har slått fast at det er.
Det er link til dommen sist i innlegget.

Skriv en ny kommentar

BryggesjauerFrue

BryggesjauerFrue

36, Sørum

Jeg er 36 år, bor på landet med min bryggesjauer og våre to barn. Mail: bryggesjauerfrue@live.no

Kategorier

Arkiv

hits