Ikke tatt side?

 

Sa han virkelig det?

I går hadde havnearbeiderne og støttespillere en markering utenfor Oslo Havn KFs lokaler i Skur 38 på Vippetangen. Med denne markeringen ville de blant annet levere et brev til havnedirektør Anne Sigrid Hamran. De krevde også at styreleder, Bernt Stilluf Karlsen går av.

Mer om markeringen (og brevet) kan leses her.

I denne artikkelen hevder styreleder Bernt Stilluf Karlsen at han ikke har tatt side i konflikten mellom Yilport og Transportarbeiderforbundet.

Han sier blant annet: "- Jeg skulle gjerne vært den kritikken foruten, men det vi har sagt, er at vi aksepterer at Yilport ikke vil inngå tariffavtale på bakgrunn av dommen som kom i Arbeidsretten i fjor høst. Yilport er heller ikke alene om det. Flere gjør nå det samme, sier Karlsen til Transportarbeideren."

 

Formuleringen.

Her er artikkelen Oslo Havn KF har skrevet om GC Rieber Salt AS og deres leieavtale som gir "rett" til utestengelse av havnearbeiderne som sier: "GC Rieber Salt AS har inngått en leieavtale av et større areal i Oslo havn som innebefatter eksklusiv rett til kai..."

Og så kan vi lese i en artikkel i Aftenposten at: "Gjennom at Yilport har eksklusiv rett til bruk av sine havnearealer i Oslo, er det ikke lenger å regne som en offentlig havn og dermed gjelder ikke fortrinnsretten, mener Karlsen."

 

Og så kan vi jo se på punkt 4 a) i strategidokumentet havnedirektør Hamran skrev til havnestyret i desember 2012:Dette punktet levner vel ingen tvil om hensikt og plan? 

Når et kommunalt foretak går så langt at de gir bort offentlige havneområder til private aktører for å bli kvitt retten til en tariffavtale, vil jeg tørre å påstå at foretaket har tatt side.

 

PS: Hvordan stiller Yilport Oslo seg til at Oslo Havn KF har lagt opp til at førstnevnte har brutt en ILO-konvensjon?

Linker opp til denne artikkelen også jeg. Dette er en generell uttalelse om ILO 137 og privat vs offentlig kai.

 

 


  • 18.03.2015 kl.09:21 i Oslo Havn KF
  • 4 kommentarer
  • Permalenke

4 kommentarer

Petter Torp, Klubbleder NTF Posten

18.03.2015 kl.09:42

Begynner å bli ganske absurd. Lurer på hvor mye Stilluf får betalt av Frognerstranda vel for å ødelegge Oslo havn?

Roar

18.03.2015 kl.09:49

Stilluf er en patetisk liten lystløgner av en"mann".Han har skjønt at han er ferdig, sklir stille ut han nå.

Nils

18.03.2015 kl.11:03

Bra du skrev mann i parentes Roar!

Marit

18.03.2015 kl.12:59

Da har vel ikke OHV vært på singningsferd hos alle havnebrukerne for å be dem om ikke å bruke havnearbeiderene heller da vel ?. Det stinker av hele Oslo Havnevesen.

Skriv en ny kommentar

BryggesjauerFrue

BryggesjauerFrue

36, Sørum

Jeg er 36 år, bor på landet med min bryggesjauer og våre to barn. Mail: bryggesjauerfrue@live.no

Kategorier

Arkiv

hits