Salt i såret.

 

Klokken har bikket 12:00 og GC Rieber Salt har ikke bestilt havnearbeidere (i henhold til tariffavtalen) for deres båtanløp fredag 2/1-15..

GC Rieber har stappet hjemmesiden sin full av etiske- og moralske retningslinjer. Dette er en seriøs bedrift, hevdes det. Tviler på det. Konsernets avdeling i Oslo; GC Rieber Salt har nemlig sagt opp tariffavtalen med havnearbeiderne. Tariffavtalen som ble undertegnet så sent som i mai 2014. I denne tariffavtalen sies det også at en oppsigelsestid er på 2 - to - måneder. 

Likevel skulle det kun gå knappe tre uker, før de bryter alt av regler (og spilleregler) i arbeidslivet. Et slikt brudd er meget alvorlig.

Havneeier, det kommunale foretaket Oslo Havn KF (som ikke er part i tariffavtalen) håper nok på en grunn til å inndra ISPS-klareringene til havnearbeiderne (slik at de blir utestengt fra havnen). Det er derfor de tester ut med dette "lille" selskapet i Oslo først. Kaster dem foran seg. Men slapp av, Oslo Havn KF og GC Rieber Salt. Havnarbeiderne skal ikke lage bråk. Dere skal ikke få noen som helst grunn til å inndra ISPS-klareringene deres. Det blir ingen blokader. 

Dere kan derimot vente dere bråk via rettssystem og fra meg. Jeg skal sørge for at deres navn og sannheten om denne saken kommer ut på alle språk. Slik at havnearbeidere, kunder og leverandører i hele verden skal få vite hvor høyt dere egentlig setter disse såkalte etiske- og moralske retningslinjene.

Og hvor er NHO LT oppi alt dette? Jo, de er nå observert rundt hos andre medlemsbedrifter som er omfattet av tariffavtalen og prøver å få dem til å si opp avtalen på samme måte som GC Rieber Salt. Det er kanskje ikke uten grunn at bedriftseiere nå velger andre arbeidsgiverorganisasjoner enn NHO fremover. NHO mister all troverdighet ved å holde på som dette. Dette er jo rett og slett uproft og barnslig. 

De eneste som taper på dette høye spillet fra NHO og Oslo Havn KF, er arbeidsgiverne/oppdragsgiverne selv. 

Innlegg om oppsigelsen. 

Så hvem har egentlig presset frem denne oppsigelsen? NHO, Oslo Havn KF eller GC Rieber selv?

Legger ved en koselig hilsen havnearbeiderne fikk av GC Rieber etter en jobb i februar i år.Kanskje Oslo Havn KF skulle konsentrere seg mer om selvforskyldte produksjonsproblemer? Det er vel en grunn til at nåværende terminaloperatører i Oslo "saksøker" Oslo Havn KF for lav produktivitet i 2014. Begrunnelse ser ut til å være utbyggingen av Sjursøya, kranstopp og innleide (vikarer) kranførere.


  • 31.12.2014 kl.13:40 i Oslo Havn KF
  • 13 kommentarer
  • Permalenke

13 kommentarer

Trond Anders Pedersen

31.12.2014 kl.14:36

Blir bare lei og oppgitt av dette.... no må f... meg NTF,LO og ikke minst NHO komme på banen. Går jo ikke an å være så useriøs, å få lov å ture frem slik uten at dette skal få konsekvenser...

BryggesjauerFrue

31.12.2014 kl.14:49

Trond Anders Pedersen:
Helt enig!!

kranfører

31.12.2014 kl.14:49

Ingen kranfører er bestillt heller.Rart.

Petter Torp, Klubbleder NTF Posten

31.12.2014 kl.15:16

GC Rieber gjør seg til fritt vilt for hele fagbevegelsen, det er mange måter å ramme ett selskap på uten at bryggesjauera blokkerer. Vi får sette ned en komite uten bryggesjauere og finne ut hvordan vi skal reagere. For dette er ett angrep på alle fagorganiserte.

BryggesjauerFrue

31.12.2014 kl.15:37

kranfører:
Innleid kran kanskje?

BryggesjauerFrue

31.12.2014 kl.15:39

Petter Torp, Klubbleder NTF Posten:
Jeg er klar!

kranfører

31.12.2014 kl.16:33

Var det ikke Rieber som prøvde å snyte staten for noen år siden.Engang kjeltring,alltid kjeltring.

02.01.2015 kl.13:18

Merkelig at du "vet" så mye du som ikke engang jobber på Oslo havn! Og at sensitiv opplysninger kommer fra en som ikke har annen innsikt enn 2 håndsopplysninger er fascinerende skremmende.Og at du ikke har annet å finne på en å kun se saker fra en side.hjernevasking foregår ennå skjønner jeg!..

BryggesjauerFrue

02.01.2015 kl.13:46

Anonym:
Oslo Havn KF og arbeidsgivere har foret hvermansen med løgner gjennom media i lang tid. Om noen er hjernevasket er det lesere som ikke klarer å møte påstander med kritiske spørsmål.

Hadde jeg ikke hatt annet å gjøre, hadde kommet frem langt mer sensitive opplysninger. Tro meg.

Hva mener du med "2 håndsopplysninger"?

Det som er "fascinerende skremmende" er troll som ikke tør å poste kommentarer under eget navn!

Nils

02.01.2015 kl.14:00

Til 02.05.15 kl. 13.18: Her er det ganske mye som er opplagt, skjønner du; gutten/jenta mi! På denne bloggen kommer sannheten frem!

03.01.2015 kl.19:13

Det er nok mange som vil følge spent med på fortsettelsen og det GC Rieber har satt i gang. Mange vet at nevnte firma skal møte LO NTF på mandag. Om jeg gjetter riktig, vil de ikke trekke seg fra å ha egen styring på eget arbeid på lossing fremover og stiller i retten som bør være riktig fora om LO i det hele tatt ser noe som ingen andre ser utifra dommen i oktober.

De har sine arbeidere registrert i ILO, har alle kurs og en kompetent gjeng som gjør jobben uten bruk av utenlands arbeidskraft.

Vil de kjøre tømmeret de får inn (eller ut) på samme måte? Kommer det flere båter (hørte at de har avtale på 50-70 skipninger per år fra 2015 i tillegg til det de har i dag)

Og du.. det å oppdra andres barn er lett uten annen informasjon enn det lossearbeiderne klarer å få på øret via via.. Prøv den leken forresten.. utrolig gøy det sistemann får på øret

Tror man at en samlet arbeidsgivergjeng virkelig gjør dette for å gi deg spalteplass og ta fra skikkelige ressurser jobb? Halleluja?og at Hamran og Karlsen er de som står bak?

Hør med nevnte firma og deres regionsjef, tipper de er store nok til å ta egne valg og gjør dette for å ha større HMS fokus og skape egne arbeidsplasser hvor de selv har styringsretten

Roar

10.01.2015 kl.12:49

"De har sine arbeidere registrert i ILO" ?? Ja ha du, artig;)

For å si det sånn kjære anonym, er ikke mye info vi har som kommer via via, i motsettning til NHO og enkelte arbeidsgivere så har vi dokumentasjon på papiret. Har ikke sett mye av det ifra andre siden. Bare eder og galle ifra Karlsen og Hamran uten ET papir og vise til.

En annen ting, det er ingen samlet arbeidsgivergjeng. Dem er splittet. Det er godt det faktisk finnes noen seriøse aktører der ute enda.

Men dere får ha lykke til;)

BryggesjauerFrue

13.01.2015 kl.12:47

Anonym:
Du må gjerne få utdype hva du mener med "...ser noe som ingen andre ser utifra dommen i oktober."

Hva mener du kommer frem i denne dommen som gir GC Rieber Salt for eksempel rett til å bryte en tariffavtale?

NHO LT har selv sagt at det er forhandlingsspørsmål hvor begge parter må være enige (i neste tariffoppgjør) - dette ETTER at dommen kom.

At Hamran og Karlsen står bak dette har vi flere bevis på; blant annet strategidokumentet som ble utarbeidet i desember 2012. Motiv? Dekke over egen elendighet kanskje?

Skriv en ny kommentar

BryggesjauerFrue

BryggesjauerFrue

36, Sørum

Jeg er 36 år, bor på landet med min bryggesjauer og våre to barn. Mail: bryggesjauerfrue@live.no

Kategorier

Arkiv

hits